Foto – no tematiskā izdevuma “Mājas Labumi”

Baudas maize. Saimnieces Lilijas Mežinieces recepte 1

Nepieciešams

4 kg miltu, 200 g cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 3 l ūdens, 500 g kliju, 2 ēdamkarotes linsēklu, 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu, 2 paciņas rauga.

Reklāma
Reklāma

Cepšana

WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Lasīt citas ziņas

Sakarsē ūdeni līdz 80 oC karstu, tad ber rudzu miltus un 100 g cukura. Iejauc šķidra krējuma konsistenci, noliek, lai rūgst 24 stundas. Pa laikam apmaisa. Tad sāk mīcīt. Pieber cukuru, sāli, kviešu miltus, linsēklas, saulespuķu sēklas, raugu. Klijas un rudzu miltus mīcot ber 3 reizes. Mīca 40 minūtes, kamēr mīkla atlec no rokām. 1–2 stundas maizītei jāuzrūgst siltā vietā (to apsedzot). Cep krāsnī 1,5 stundas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.