13

ATMASKOJUMS

“Tā ir klasiska viltus ziņa, kurā turpināts Krievijā iecienītais stāsts par Eiropas samaitātajām vērtībām. Varu apliecināt, ka šāda jautājuma nav “Vienotības” dienaskārtībā. Pirms pāris gadiem mums partijas iekšienē bija diskusija par partnerattiecību regulējumu un toreiz nonācām pie kopīga secinājuma, ka izmaiņas būtu nepieciešamas, bet sabiedrība tām pagaidām nav gatava. Tādēļ no mūsu puses nav ne mazākā nolūka ko tādu uzspiest. Tas pat būtu pretēji politiskajai loģikai. Vēl jo vairāk tādēļ, ka šobrīd ir citi politiskie spēki, kuri šajā ziņā ir krietni liberālāki,” teica Saeimas “Vienotības” frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Interesanti, ka vesti.lv ziņā par ticamākajiem viendzimuma laulību legalizācijas autoriem minēta tieši “Vienotība”, lai gan pašreizējais spēku sadalījums koalīcijā paredz, ka visi jautājumi par civiltiesībām un laulību lietām ir Nacionālās apvienības (NA) kompetencē – Tieslietu ministriju vada NA pārstāvis Dzintars Rasnačs, Juridisko komisiju – Gaidis Bērziņš, bet Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju – Inese Laizāne. Viņi visi noliedz plānus grozīt kopdzīves regulējumu. Šādi mēģinājumi gan ir bijuši no citām partijām vai atsevišķiem deputātiem – partija “Latvijas attīstībai” savulaik sagatavoja savu Kopdzīves likumu, bet Saeimas deputāts Veiko Spolītis iesniedza priekšlikumus Civillikuma grozījumiem par partnerattiecību legalizāciju. Neviena no šīm iniciatīvām neguva politisku atbalstu. Šajās diskusijās NA pārstāvji un TM vadība pret iespējamām izmaiņām bija stingri noraidoša, apgalvojot, ka jau pie pašreizējā regulējuma viendzimuma pāriem ir iespējas tiesiski noformēt savas mantiskās attiecības pie notāra. Tam piekrīt arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja I. Laizāne: “Pat ja nonāksim pie atziņas, ka nepieciešamas izmaiņas, tas iespējams tikai tad, ja pie līdzīga secinājuma nonāks lielais vairums sabiedrības. Un ir dažādi veidi, kā šo viedokli noskaidrot, sākot no aptaujām līdz pat referendumam.”

Mediju pētnieks Mārtiņš Kaprāns novērojis, ka viltus ziņu veidotāji kļūst slīpētāki un atklātus izdomājumus aizstāj ar pārspīlējumiem. Diskusijas par kopdzīves regulējumu Latvijā ik pa brīdim patiešām notiek, turklāt nākamgad Rīgā norisināsies arī “Baltijas Praids”, bet šie fakti tiek uzpūsti un apaudzēti ar izdomājumiem. Pētnieks arī uzsvēra, ka homoseksuālisms ir ērta tēma viltus ziņu veidotājiem, jo vienlīdz spēcīgi uzrunā dažādu nacionalitāšu konservatīvos pārstāvjus: “Kopumā šāda ziņa labi iekļaujas Krievijas ideoloģiskajā uzstādījumā – demonstrēt Eiropu un Rietumu pasauli kopumā kā morālā ziņā satrunējušu un vērtību bāzi zaudējušu. Šajā gadījumā klāt pievilktas vēl sazvērestības teorijas – anonīmi eksperti biedē ar mistiskiem kuratoriem, kuri mums uzspiežot šādu dzīves uztveri.”

ATBALSTA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.