Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Biešu un kabaču salāti ziemai 1

Sastāvdaļas
• 1,5 kg galda biešu
• 1,5 kg kabaču
• 1 kg sīpolu
• 1 glāze cukura
• 1 glāze galda etiķa
• 2 ēdamkarotes sāls

Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
“Nevarēju iedomāties, ka ar savu dēlu drīkstēs dalīties tikai dzīvoklī!” Didrihsonei pēc eglītes bērnudārzā uzbrukusi bēdiņa
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bietes novāra un sarīvē. Kabačus nomazgā un sarīvē ar visu mizu. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos. Dārzeņus sajauc katlā ar garšvielām un galda etiķi un ļauj pāris stundu ievilkties. Pēc tam vāra 30–40 minūtes. Pilda karstus iepriekš izkarsētās burciņās un uzreiz aizvāko.

Der zināt

Par vērtīgākajiem tiek uzskatīti mazie, 10–15 cm garie kabacīši, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Bet gan mazie, gan lielie satur minerālvielas (magniju, kalciju, fosforu u.c.), ogļhidrātus, olbaltumvielas un jau minētos vitamīnus (C, B2 un PP).

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja ir vēlme notievēt, jāgatavo salāti no svaigiem kabačiem. Jāņem nelielie un tiem jāpievieno lapu salāti un citi dārzeņi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.