Foto-say7.info

Biezpiena un magoņu kūka 1

Brūno karamelizēto cukuru samaisa kopā ar mīkstu sviestu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pieber ar cepamo pulveri sajauktus miltus un samīca. Mīklu izrullē 5 mm biezu un ieklāj tortes veidnē ar nepiedegošu pārklājumu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla kļūst nedaudz zeltaini brūna.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
No Auna drosmes līdz Zivju intuīcijai. Pasaki, kas esi pēc horoskopa, un mēs pateiksim, kādas īpašības tev “nāk līdzi pūrā”!
Lai Krievija nepārvērstos par Ķīnas koloniju, tai ir palicis tikai viens ceļš; finansiāli jau tā ir pilnīgi sabrukusi
Veselam
Ir ielikti labi pamati, lai mēs kļūtu par nāciju ar šķībākajiem zobiem – Latvijā, iespējams, darbojas “ortodontu kartelis”
Lasīt citas ziņas

Cepšanas laikā gatavo magoņu kārtu. Sēkliņas aptuveni 2 minūtes kuļ blenderī. Katlā liek sviestu, pienu, cukuru, magones un, nepārtraukti maisot, karsē uz vidējas uguns. Kad aptuveni pēc 10 minūtēm masa nedaudz sabiezējusi, pievieno kartupeļu cieti, kas izšķīdināta pāris ēdamkarotēs piena. Apmaisa, noņem no uguns, noliek vēsā vietā, lai strauji atdziest.

Pēc tam gatavo biezpiena kārtu. Samaisa biezpienu ar cukuru, skābo krējumu un vaniļas cukuru. Tad uz daļēji izceptās kūkas pamatnes vienmērīgi klāj magoņu un pēc tam biezpiena masu, uzkaisa nedaudz magoņu un cep +180 °C aptuveni 55 minūtes. Kūku izņem no veidnes un sagriež gabaliņos tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.