Foto: Aija Geida

Biezpienmaize ar dzērvenēm un aprikozēm 0

Sastāvdaļas
• 1,5 kg biezpiena
• 270 g mannas
• 700 g skābā krējuma
• 300 g cukura
• 70 ml saldā krējuma
• 150 g žāvētu dzērveņu
• 150 g žāvētu aprikožu
• Ēdamkarote kartupeļu cietes

Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
Kokteilis
Jaunava nevienam netic, Skorpions nepiedod, bet Ūdensvīrs vienkārši aiziet… Nepieejamāko zodiaka zīmju tops 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pieber mannu, kartupeļu cieti, cukuru un pielej saldo un skābo krējumu. Samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztas aprikozes un kaltētas dzērvenes. Pannu izklāj ar cepamo papīru un izlīdzina biezpiena masu (var cept arī ar pirmajā receptē doto pamatni). Virspusē uzkaisa brūno cukuru, dekoram var izmantot dzērveņu pusītes. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 80–90 minūtes.

Saturīga un garšīga biezpienmaize, kuru var cept arī bez pamatnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.