Foto: Anda Krauze

Biskvīta torte no Kristīnes Lāces recepšu pūra 0

Sastāvdaļas biskvītam
• 7 olas
• 7 ēdamkarotes ar kaudzi kviešu miltu
• 7 ēdamkarotes cukura
• šķipsniņa sāls
• naža gals vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
TV24
“Nevar vairs normāli paiet un pabraukt pa Rīgas ielām!” RPP pārstāvis komentē pārvietošanos siltajā laikā
TV24
“Kontā ienāca 700 eiro, “novilka” visu. No kā lai dzīvo?” Tiesu izpildītāju darbības rada jautājumus
Veselam
Kā samazināt demences attīstības risku: neirologs atklāj trīs būtiskas ikdienas darbības
Lasīt citas ziņas

Vārītajam krēmam
• 1 l piena
• 200 g sviesta
• 125 g cukura
• 5 olas
• 5 ēdamkarotes miltu
• šķipsniņa vanilīna

Pildījumam
• 1. kārtai – aveņu, upeņu un ērkšķogu ievārījums
• 2. kārtai – plūmju ievārījums
• 3. kārtai – dzērveņu ievārījums

CITI ŠOBRĪD LASA

Dekoram
• konservēti persiki
• kivi
• lielogu dzērvenes
• šokolāde
• drupināti rieksti
• kokosa skaidiņas

Pagatavošana.
Pirms iejauc mīklu, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC. Cepamformā ieklāj cepampapīru vai arī izmanto pannu ar nepiedegošo pārklājumu. Kad mīkla iejaukta, tā nekavējoties jālej formā un jāliek krāsnī.

Olu dzeltenumus ļoti uzmanīgi atdala no baltumiem. Mikserim, ar kuru kuls olas, un traukiem, kuros liks olas, jābūt nevainojami tīriem. Olbaltumu kuļ tik ilgi, līdz izveidojas stingras putas. Tad pievieno aptuveni trešdaļu cukura un turpina īsu brīdi kult, līdz putas kļūst stingras un spīdīgas.

Sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru, līdz masa kļūst gaiša un bieza. Tajā iecilā pusi no baltumiem un vienlaikus iesijā miltus. Kad milti iejaukti olā, mīklā iecilā atlikušos olbaltumus.

Gatavo mīklu uzreiz lej cepamajā formā un liek cepeškrāsnī. Biskvītu cep 200 ºC aptuveni 20 minūtes.

Lai pagatavotu vārīto krēmu, katliņā ielej pienu un uzkarsē līdz 60 ºC, līdz parādās pirmie burbulīši. Tad katliņu noceļ no uguns. Lielā bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pēc tam, nepārtraukti putojot ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievieno trešdaļu siltā piena. Katliņā atlikušajam pienam pielej pienu, kurā ieputoti olu dzeltenumi. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē uz vidējas uguns 2–3 minūtes. Kad masa sabiezējusi, pievieno sviestu un iemaisa. Krēmu uz biskvīta klāj atdzesētu.

Reklāma
Reklāma

!!! Svarīgi, lai visi produkti būtu istabas temperatūras.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.