Britānijas premjerministrs Deivids Kemerons (viņam blakus sieva Samanta), kurš iestājās par valsts palikšanu ES, uzrunā pie rezidences Dauningstrītā 10 paziņoja par atkāpšanos, vēlākais, oktobrī.
Britānijas premjerministrs Deivids Kemerons (viņam blakus sieva Samanta), kurš iestājās par valsts palikšanu ES, uzrunā pie rezidences Dauningstrītā 10 paziņoja par atkāpšanos, vēlākais, oktobrī.
Foto – AP/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, paužot nožēlu par Lielbritānijas referenduma rezultātu, uzsvēris, ka Latvijas valdībai jādara viss nepieciešamais, lai aizstāvētu savas nacionālās, Latvijas valstspiederīgo Lielbritānijā un ES dalībvalstu kopējās intereses. Prezidents atzinis, ka Lielbritānija arī turpmāk paliks Latvijai un ES nozīmīgs sabiedrotais un starptautiskais partneris, ar kuru tiks uzturētas ciešas attiecības. 4

Tikmēr finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola sacījusi, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES var ietekmēt ES budžetu un līdz ar to arī finansējuma pārdali Eiropas fondos jau pašreizējā plānošanas periodā 2014. – 2020. gadam. “Pieļauju, ka būs fondu pārdale,” sacīja ministre.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

“Es cīnījos dedzīgi, ar prātu, sirdi un dvēseli, neko neslēpjot,” viņš apgalvoja, “lai pārliecinātu Britānijas iedzīvotājus, ka viņiem ir labāk, drošāk un stabilāk Eiropas Savienībā, taču briti izvēlējās citu ceļu.” Premjerministrs teica, ka viņš jau piektdien informējis karalieni Elizabeti II par savu nodomu atkāpties un ka šodien paredzēta Ministru kabineta apspriede. Rīt Kemerons piedalīsies ES dalībvalstu vadītāju apspriedē Briselē, lai “izskaidrotu britu vēlētāju pieņemto lēmumu”.

Pēc viņa vārdiem, viņa pēctecis premjerministra amatā būtu pareizā amatpersona, kas sāks darbības atbilstoši ES līguma 50. pantam, kas nosaka procedūru, kā notiek izstāšanās process. No amata atkāpies Britānijas pārstāvis EK Džonatans Hils, kura pienākumi finanšu jomā uzticēti EK viceprezidentam Valdim Dombrovskim.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.