Džīna Millere, investīciju menedžere un prasības cēlēja tiesā: “Lēmums bija pareizs, jo jautājums ir par parlamenta neatkarību. Tas nebija par to, kurš uzvar vai zaudē, bet par to, kāds ceļš ejams.”
Džīna Millere, investīciju menedžere un prasības cēlēja tiesā: “Lēmums bija pareizs, jo jautājums ir par parlamenta neatkarību. Tas nebija par to, kurš uzvar vai zaudē, bet par to, kāds ceļš ejams.”
Foto – AFP/LETA

Paredzami nemieri 0

Britu politiskā elite gluži labi saprot, ka jebkurš mēģinājums anulēt referenduma rezultātus var beigties bēdīgi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

To pierāda notikumi divas dienas pēc tiesas lēmuma tradicionālajā “Bonfire” jeb latviski – Ugunskuru naktī. Kopš 1605. gada 5. novembra, kad kāds Gajs Fokss centās uzspridzināt parlamentu, katru gadu šis datums tiek atzīmēts kā sazvērestības atklāšanas diena, dedzināti ugunskuri, rīkotas uguņošanas. Londonā pēdējos gados 5. novembrī notiek anarhistu demonstrācija “Miljons masku maršs”, tiek protestēts pret kapitālismu, karu un visu, kas nu kuram ienāk prātā. Viens no galvenajiem saukļiem ir aicinājums uz revolūciju, kas ietver arī cenšanos nodedzināt parlamentu, līdz kam gan nekad neviens nav ticis.

Pērn pamanījās nosvilināt pāris auto, bet šogad britu policija bija uzdevuma augstumos, bloķētajā Londonas centrā atradās tūkstošiem speciālo vienību policistu, gatavi stāties pretī satrakotam pūlim, kas tā vien gaidīja iemeslu kārtīgi izplūkties. Tika dedzinātas dūmu sveces un laista pirotehnika policijas virzienā, lidoja dzērienu pudeles un viss, kas pa rokai, taču nekārtību cēlējiem nācās kapitulēt pārspēka priekšā un ap pusdesmitiem rātni doties mājās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šie nemieri ir tikai gadskārtējā “tvaika nolaišana”, tie nav valsts mērogā organizēti protesti, ar kādiem šobrīd draud “Brexit” piekritēji, gadījumā ja referenduma iznākums tiks ignorēts. UKIP līderis Naidžels Farāžs jau šobrīd aicina visus “Brexit” atbalstītājus gatavoties plašai demonstrācijai Londonas ielās 5. decembrī.

VIEDOKĻI

Laiams Fokss, Starptautiskās tirdzniecības ministrs: “Valdība ir vīlusies tiesas lēmumā. Cilvēki balsoja par aiziešanu no Eiropas Savienības referendumā, kas tika apstiprināts ar parlamenta aktu. Valdība vēlas šo referenduma rezultātu respektēt.”

Naidžels Farāžs, UKIP līderis: “Baidos, ka nodevība ir tepat mums blakus… Baidos, ka tiks izmantotas visas iespējas, lai bloķētu vai aizkavētu 50. panta iedarbināšanu. Ja tā tas notiks, viņiem nav ne jausmas par to, kādas dusmas viņi var izraisīt publikā.”

Nikija Morgana, bijusī izglītības ministre: “Tas ir pareizi, ka parlamentam jābalso par likumdošanu saistībā ar 50. panta iedarbināšanu. Neatkarībai, atgūtai no ES, jātiek atgrieztai Apvienotās Karalistes parlamentam.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.