Foto – AFP/LETA

Solījumus iecērt akmenī 0

Partijas priekšvēlēšanu kampaņas galvenokārt būvējušas ap ekonomiskajām un sociālajām problēmām, kā arī imigrāciju un aicinājumiem pārskatīt Londonas attiecības ar ES. Kemerons apsolījis, ka, vēlēšanās uzvarot viņa partijai, konservatīvie izstrādās likumu, kas garantēs to, ka līdz 2020. gadam netiek celts ienākuma nodoklis, pievienotās vērtības nodoklis (PVN) un sociālās apdrošināšanas nodoklis, informē raidsabiedrība “BBC”. Vienā no savām priekšvēlēšanu uzrunām Birmingemā konservatīvo līderis paziņoja, ka “strādnieki jau maksā pietiekami lielas nodevas” un valdībai jāmeklē veidi, kā mazināt budžeta iztrūkumu, nepalielinot nodokļu nastu un “nesniedzoties pēc naudas smagi strādājošo cilvēku kabatās”. Kemerons uzskata, ka budžeta iztrūkumu var mazināt, sekmīgāk apkarojot arī nodokļu nemaksāšanu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Leiboristu līderis Milibends, mēģinot pieradīt, ka nopietni attiecas pret saviem solījumiem, Londonā izstādījis divarpus metrus augstu akmens plāksni, kurā iecirtis savas partijas priekšvēlēšanu galvenos solījumus – ekonomikas atveseļošanu, augstāku labklājību, imigrācijas ierobežošanu, veselības aprūpes uzlabošanu un atbalsta sniegšanu mājsaimniecībām. “Šie solījumi ir iecirsti akmenī, jo pēc vēlēšanām tie netiks aizmirsti,” paziņoja Milibends, solot, ka šis akmens tiks uzstādīts britu premjerministra rezidences dārzā, ja viņš kļūs par valdības vadītāju. Tiesa, leiboristu priekšvēlēšanu akcija izpelnījās gan politisko pretinieku, gan vēlētāju izsmieklu. Piemēram, liberāldemokrātu līderis Niks Klegs uzstādīto akmeni nodēvēja par “Milibenda kapakmeni”, bet virkne britu politikas apskatnieku sprieda, ka neveiksmīgais priekšvēlēšanu gājiens var maksāt leiboristiem vietas parlamentā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.