Gidons Krēmers
Gidons Krēmers
Publicitātes foto

“Veltījums Orfejam”: tikai vienu reizi Latvijā  1


Piektdien, 9. jūnijā, plkst. 19.30 koncertzālē “Cēsis” gaidāms episks pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera un orķestra “Kremerata Baltica” koncertuzvedums “Veltījums Orfejam”, kurā saplūdīs daba, mūzika, dzeja un māksla. Režisores Margo Zālītes iecerē ir atklāt mākslu kā koncentrētu dabu, kurā Gidona Krēmera spēle ir kā daba, kas piepildīta ar radītāja mieru. Pati koncertzāle pārtaps par krāšņu Paradīzes dārzu, un dabas klātbūtni varēs izjust gan telpā, gan mākslā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

Koncertuzvedumā skanēs pasaules pirmatskaņojums – franču pianista un komponista Likā Debarga jaundarbs koncertīno “Orfeo di camera” paša autora interpretācijā. Justes Gelgotaites sniegumā dzirdēsim vēl viena šī gada jubilāra – Georga Pelēča – koncertu obojai un stīgām “Atmiņas par Orfeju”, bet Gidons Krēmers vedīs Orfeju un Eiridīki pa Šūberta nemirstīgās mīlestības takām vijoles fantāzijā C dur un viegli ieskicēs mūsu gadsimta dzejnieka dzīves stāstu Filipa Glāsa Orfeja svītā.

Koncertuzvedumu caurvīs R. M. Rilkes dzeja no krājuma “Soneti Orfejam” aktrises Gunas Zariņas lasījumā un mūzas – Ingas Kalnas – visaptverošais skats no mūžības ar G. F. Tēlemana operas “Orpheus” lappusēm. Dabas un mūzikas spēku dziedājumos atklās jauniešu koris “…Kamēr” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. “Veltījums Orfejam” Latvijā būs skatāms un dzirdams tikai vienu reizi koncertzālē “Cēsis”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.