“Slēpošanas instruktora svarīgākais uzdevums iedot iesācējam drošības sajūtu, pēc tam nāks viss pārējais – tehnika un braukšanas prieks,” saka Džuzepe Aliods, saukts par Pino, kas slēpotprasmi La Tuiles kalnu kūrortā māca četrdesmit septīto sezonu.
“Slēpošanas instruktora svarīgākais uzdevums iedot iesācējam drošības sajūtu, pēc tam nāks viss pārējais – tehnika un braukšanas prieks,” saka Džuzepe Aliods, saukts par Pino, kas slēpotprasmi La Tuiles kalnu kūrortā māca četrdesmit septīto sezonu.
Foto – Ilze Pētersone

Kalni bez pūdera 0

Instruktora vizītkartē rakstīts vienkārši Pino – lai daudzu tautību bērniem vienkāršāk iegaumēt vārdu, nosaka sirmais vīrs, kuram maijā apritēs 67 gadi. Itālijas kalnu kūrortu apmeklē raiba publika, piemēram, šonedēļ viņš māca kalnu slēpošanu angļu tūristiem – nedisciplinēta komanda, nosirdās skolotājs. Kur gan palikušas labās angļu manieres?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Pēdējos gados, kad itāliešiem ekonomiskās krīzes dēļ ar naudiņu izklaidēm tā paknapāk, La Tuile vairāk mērķē uz ārzemju viesiem. Līdzās Lielbritānijas atpūtnieku grupām arī ne mazums krievu. Pino kolēģis Dāvids piebilst, ka viņam tikko patrāpījušies slēpotkārotāji no Marokas, Libānas, Spānijas un pat viena meitene no Tallinas. Ak, tāpēc uz jautājumu, vai zina Latviju, viņš neprātojot nosauca Igaunijas galvaspilsētu.

Tāpat kā mūsu zemē, arī La Tuilē ziema sagādājusi pārsteigumus. Slēpošanas sezona te parasti sākas jau novembra pēdējās nedēļās, taču pagājušā gada nogalē sniega bija tik maz, ka normāli varējis paslēpot tikai ap Ziemsvētkiem, stāsta instruktori. Tāpat ar pūdersniegu, kas vajadzīgs bezbailīgajiem beztrašniekiem un vēl drosmīgākajiem helislēpotājiem, šogad La Tuiles augstienes nevar iepriecināt, kā parasti. Pino nav tikai slēpošanas skolotājs, otrs viņa tituls – kalnu gids – norāda uz visām iespējamām kalnu pievarēšanas prasmēm – arī būt par pavadoni slēpotājiem, kuri adrenalīnu ķer, lecot ar slēpēm no helikoptera. Tas atļauts tikai kalnu gida pavadībā, uzsver pieredzējušais skolotājs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc skaisti pavadītas dienas kalnos jānododas “apres ski” jeb pēcslēpošanas rituālam. La Tuilē neatrast skaļus bārus vai naktsklubus, tāpēc šo slēpošanas vietu par labu atzīst mierīgas vakarēšanas cienītāji.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.