Foto: Inese Liepiņa

Brokastu granola – veselīgam dienas sākumam 0

Sastāvdaļas
4 glāzes auzu pārslu
½ glāze kokosriekstu skaidiņu (bez cukura)
glāze mandeļu skaidiņu
glāze sakapātu žāvētu dzērveņu (var izmantot rozīnes vai citus žāvējumus)
¼ glāzes kokosriekstu eļļas
¼ glāzes medus
tējkarote malta muskatrieksta
šķipsna sāls

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 ºC. Tikmēr bļodā sajauc auzu pārslas, kokosriekstu un mandeļu skaidiņas, dzērvenes, muskatriekstu, sāli un kārtīgi samaisa. Atsevišķā traukā lej kokosriekstu eļļu un medu (ja tie ir cieti, izkausē ūdens peldē), kārtīgi samaisa un uzlej bļodā esošajai masai. Atkal samaisa.

Ieklāj pannā cepampapīru un vienmērīgi izkārto iegūto masu. Cep aptuveni 30 minūtes. Ja vēlas, lai granola nesaliptu, to ik pēc piecām minūtēm apmaisa. Taču, ja ir mierā ar salipušu, izceptajai ļauj atdzesēties aptuveni stundu un tad sadrupina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ēd ar pienu, bezpiedevu jogurtu vai vienkārši tāpat no saujas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.