![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/05/bumbieri-likieris-alkohols-800x533.jpg)
Foto: Fotolia
Bumbieru liķieris 0
Sastāvdaļas
* 1 kg bumbieru
* 500 ml degvīna
* 300 g cukura
* 600 ml ūdens
Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā
45
TESTS. No 1 līdz 9: izvēlies vienu ciparu; aiz katra no tiem slēpjas slepens vēstījums tieši tev
Pagatavošana.
Uz rupjas rīves sarīvē sulīgus, iepriekš noskalotus, nomizotus bumbierus un saliek lielā pudelē. Pielej degvīnu un 4–5 nedēļas tur saulē. Izdalījušos sulu izkāš un katram litram pievieno sīrupu, ko iegūst, savārot 300 g cukura un 600 ml ūdens. Maisījumu nostādina, pēc nedēļas izkāš un pilda pudelēs.