Foto – Shutterstock

Bumbieru pīrāgs ar pistācijām 0

Sastāvdaļas
2 kg gatavu bumbieru
3/4 l ūdens
4 ēdamkarotes citronu sulas
250 g mīksta sviesta
200 g cukura
Šķipsniņa sāls
4 olas
Aptuveni 1/8 l piena
300 g kviešu miltu
3 tējkarotes cepamā pulvera
3 tējkarotes kakao pulvera
200 g maltu lazdu riekstu
200 g aprikožu želejas
1 ēdamkarote aprikožu degvīna
2 ēdamkarotes sakapātu pistācijas riekstu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Izskats ir maldīgs: cilvēki, kas dzimuši šajos četros datumos, vienmēr izskatīsies jaunāki nekā viņi patiesībā ir
“Labākā tēva balva ir Vilim Krištopanam, kuram svarīgāk par meitas sišanu…” Deputāta meita atklāti dalījusies stāstā par piedzīvoto vardarbību attiecībās 2
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bumbierus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ūdeni sajauc ar citrona sulu un pārlej bumbieriem. Sviestu ar cukuru, sāli, olām, pienu, miltiem, cepamo pulveri, kakao un riekstiem puto, līdz veidojas krēmveida masa.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 oC temperatūrai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepešpannu izziež ar sviestu, liek uz tās mīklu un izlīdzina.

Sagrieztos bumbierus kārto uz tīra dvieļa un ļauj nedaudz apžūt, pēc tam kārto uz mīklas.

Pīrāgu cep cepeškrāsns vidusdaļā 45 minūtes.

Aprikožu želeju izberž caur sietu, sajauc ar aprikožu degvīnu un uzkarsē. Pārgriež pīrāgu un pārkaisa ar pistācijām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.