Foto – Shutterstock

Bumbieru pīrāgs ar pistācijām 0

Sastāvdaļas
2 kg gatavu bumbieru
3/4 l ūdens
4 ēdamkarotes citronu sulas
250 g mīksta sviesta
200 g cukura
Šķipsniņa sāls
4 olas
Aptuveni 1/8 l piena
300 g kviešu miltu
3 tējkarotes cepamā pulvera
3 tējkarotes kakao pulvera
200 g maltu lazdu riekstu
200 g aprikožu želejas
1 ēdamkarote aprikožu degvīna
2 ēdamkarotes sakapātu pistācijas riekstu

Reklāma
Reklāma
10 lietas, kas bez žēlastības jāizmet no mājas līdz Jaunajam gadam. Vismaz viena no tām ir teju katram
Kokteilis
Kamēr Auns jau rīkojas, Vēzis vēl tikai domā… Nosaukti zodiaka zīmju pāri, kuri nekad nespēs sastrādāties
Ārkārtas situācija Krievijas Bruņoto spēku 69. divīzijā: karavīrs, atgriežoties no gūsta, nošāvis savus biedrus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bumbierus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ūdeni sajauc ar citrona sulu un pārlej bumbieriem. Sviestu ar cukuru, sāli, olām, pienu, miltiem, cepamo pulveri, kakao un riekstiem puto, līdz veidojas krēmveida masa.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 oC temperatūrai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepešpannu izziež ar sviestu, liek uz tās mīklu un izlīdzina.

Sagrieztos bumbierus kārto uz tīra dvieļa un ļauj nedaudz apžūt, pēc tam kārto uz mīklas.

Pīrāgu cep cepeškrāsns vidusdaļā 45 minūtes.

Aprikožu želeju izberž caur sietu, sajauc ar aprikožu degvīnu un uzkarsē. Pārgriež pīrāgu un pārkaisa ar pistācijām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.