Foto: Travellight/Shutterstock

Burkānu biezzupa ar ingveru 0

Sastāvdaļas
• 1 litrs dārzeņu buljona
• 500 g burkānu
• 1 vidējs sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 tējkarotes sīki sagriezta svaiga ingvera
• 1 rozmarīna vai timiāna zariņš
• naža gals čili pulvera
• jūras sāls un pipari pēc garšas
• eļļa vai sviests cepšanai

Reklāma
Reklāma
Kas notiek Lietuvā? Aculiecinieks iemūžinājis uz dzelzceļa sliedēm reti redzamu ainu
Kokteilis
Sieviete, pētot mammas skolas albumu, uzduras kādai unikālai fotogrāfijai: vai atpazīsti, kurš tajā redzams?
Kokteilis
Šodien var izjukt miegs un paaugstināties asinsspiediens: zinātnieki brīdina par spēcīgu magnētisko vētru. Uzzini, kā sevi pasargāt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katlā uzkarsē eļļu vai izkausē sviestu, uz mazas uguns apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu, ingveru un ķiploku. Pielej dārzeņu buljonu, pieliek rozmarīna zariņu, ripiņās sagrieztus burkānus un vāra, kamēr burkāni mīksti. Izņem rozmarīnu/timiānu. Zupu sablendē. Pievieno pārējās garšvielas.

Sablendētai zupai var pievienot svaigi spiestu apelsīnu sulu (pietiks ar vienu apelsīnu), samaisa un ļauj uzvārīties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.