Foto – Anda Krauze

Burkānu kēksiņi ar dzērvenēm 0

Sastāvdaļas
• 250 g rīvētu burkānu
• 100 g kaltētu dzērveņu
• 150 g kviešu miltu
• ½ citrona sula un miziņa
• 175 g brūnā cukura
• 50 g rapšu eļļas
• 2 olas
• 2 g cepamā pulvera
• 2 g sodas
• 3 g kanēļa
• 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Burkānus sarīvē uz smalkas rīves, sajauc ar eļļu, citrona sulu un miziņu, pievieno arī dzērvenes. Olas puto ar brūno cukuru, līdz iegūst gaisīgu masu. Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielu maisījumu. Lai to pagatavotu, vajag 8 g melno piparu, 8 g smaržīgo piparu, 8 g krustnagliņu, 10 g malta ingvera, 10 g malta kanēļa un 45 g koriandra. Visu ieliek kafijas dzirnaviņās un samaļ. Uzglabā slēgtā traukā. Šis piparkūku garšvielu daudzums paredzēts 3 kg miltu vai 5,5 kg mīklas. To pievieno piparkūku mīklai, taču var arī biskvītam un kēksam, tādējādi iegūstot Ziemassvētku garšu.

Uzputotās olas sajauc ar burkānu masu, tad pievieno miltus ar garšvielām, sodu un cepamo pulveri. Mīklu lej kēksa formiņās un aptuveni 15 minūtes cep cepeškrāsnī +180 °C. Kad kēksi atdzisuši, glazē ar siera un baltās šokolādes masu. Lai to pagatavotu, izkausē balto šokolādi, tajā iejauc svaigo sieru (Rasa, Kārums vai citu) attiecībā 1:2 un sablendē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.