Foto – Anda Krauze

Burkānu kēksiņi ar dzērvenēm 0

Sastāvdaļas
• 250 g rīvētu burkānu
• 100 g kaltētu dzērveņu
• 150 g kviešu miltu
• ½ citrona sula un miziņa
• 175 g brūnā cukura
• 50 g rapšu eļļas
• 2 olas
• 2 g cepamā pulvera
• 2 g sodas
• 3 g kanēļa
• 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
Kalpos teju mūžīgi: vācu eksperti nosaukuši 12 uzticamākos auto modeļus ar 200 000 km nobraukumu
Lasīt citas ziņas

Burkānus sarīvē uz smalkas rīves, sajauc ar eļļu, citrona sulu un miziņu, pievieno arī dzērvenes. Olas puto ar brūno cukuru, līdz iegūst gaisīgu masu. Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielu maisījumu. Lai to pagatavotu, vajag 8 g melno piparu, 8 g smaržīgo piparu, 8 g krustnagliņu, 10 g malta ingvera, 10 g malta kanēļa un 45 g koriandra. Visu ieliek kafijas dzirnaviņās un samaļ. Uzglabā slēgtā traukā. Šis piparkūku garšvielu daudzums paredzēts 3 kg miltu vai 5,5 kg mīklas. To pievieno piparkūku mīklai, taču var arī biskvītam un kēksam, tādējādi iegūstot Ziemassvētku garšu.

Uzputotās olas sajauc ar burkānu masu, tad pievieno miltus ar garšvielām, sodu un cepamo pulveri. Mīklu lej kēksa formiņās un aptuveni 15 minūtes cep cepeškrāsnī +180 °C. Kad kēksi atdzisuši, glazē ar siera un baltās šokolādes masu. Lai to pagatavotu, izkausē balto šokolādi, tajā iejauc svaigo sieru (Rasa, Kārums vai citu) attiecībā 1:2 un sablendē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.