Praktiski
Receptes

Burkānu un siera sacepums0

Sastāvdaļas

1 kg burkānu
sīpols
200 g sviesta
40 g kviešu miltu
250 g Čedaras siera
2 glāzes piena
tējkarote sāls
4 tējkarotes sinepju pulvera
3 glāzes baltmaizes kubiņu.

Pagatavošana.

Burkānus nomizo, sagriež šķēlēs, vāra sāļā ūdeni pusmīkstus.

Katlā izkausē trešo daļu sviesta, pieliek sasmalcinātu sīpolu un sautē 2—3 minūtes.

Pieliek miltus, sāli, sinepju pulveri, pienu,, maisot vāra, līdz mērce vienmērīgi sabiezējusi.

Burkānus un siera šķēles liek kārtām veidnē, pēdējā kārtā liek burkānus.

Pārlej mērci, visu pārkaisa ar baltmaizes gabaliņiem un pārlej atlikušo kausēto sviestu.

Cep cepeškrāsnī vidējā siltumā 35-45 minūtes.

Pasniedz kā patstāvīgu ēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

VB
Vija Beinerte
Latvijā
“Patlaban durts tiek cilvēcības sirdī.” Vija Beinerte sarunājas ar Juri Rudevski par valodu, dzimumu, mākslu un cenzūru
Intervija 2 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
“Ūdens kafijas krāsā!” Skolas renovētāji piesārņo parka dīķi, iedzīvotāji uztraukušies
6 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“Atņemot brīvpusdienas skolēniem, Latvijas sabiedrībā nav cieņas Saeimai!” Gobzems kolēģiem velta stingrus pārmetumus
4 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
Apstulbuši bija pat tiesneši. Igors Vihrovs – vingrotājs, kurš sajūsmināja visu Latviju
6 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Ar politiķu palīdzību izveidota sistēma, lai banku sektors varētu pelnīt milzu naudu, atklāj ģenerālprokurors
6 stundas