Foto – Shutterstock

Burkānu un siera suflē – gards un sātīgs ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 3 cepti burkāni
• 50 ml buljona
• 100 g cietā siera
• 2 olas
• sīpols
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes kviešu miltu
• šķipsniņa maltu Kajennas un melno piparu
• ⅓–½ tējkarotes sāls
• sakapātas dilles dekorēšanai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 12
Kokteilis
VIDEO. “Nākamais apkaunojums aiz Galkina!” Laima Vaikule koncertā dzied ukraiņu valodā, kas nokaitinājis krievvalodīgos
Traģēdija: iet bojā pusotru gadu veca meitenīte, jo tēvs viņu aizmirsis automašīnā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ceptos burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek blenderī un kopā ar buljonu sajauc viendabīgā masā. Pannā izkausē sviestu, apcep tajā sakapātu sīpolu, tad pieber miltus, mazliet apcep un pieliek burkānu biezeni, abu veidu piparus un sāli, un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Atdzesē.

No olu dzeltenumiem atdala baltumus un saputo stingrās putās. Atdzisušai burkānu masai pievieno olu dzeltenumus, sieru un samaisa. Iecilā olu baltumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pilda nelielās veidnēs un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar dillēm vai citiem garšaugiem.

Masu var papildināt ar žāvētas gaļas vai desas gabaliņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.