Foto – Anda Krauze

Burkānu un valriekstu kūka 0

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.
Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.