Praktiski
Receptes

Burkānu un valriekstu kūka0

Foto – Anda Krauze

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.
Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Silakrogā mītošie kaķi vairojas, dzemdē, ir izkropļoti un iet bojā: iedzīvotāji nezina, kā palīdzēt
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Padomi, kā dārzu saglabāt zaļu un ziedošu arī lielā karstumā
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcila recepte! Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālais ēdiens – melleņu klimpas
3 dienas

Lasītākie

LK
Ligita Kovtuna
Latvijā
“Jūs tak esat tas nēģerītis, kas runā latviski!” Saku: “Jā, kundze!” Saruna ar Džordžu Stīlu par latviešiem un rasismu 8
Intervija 8 stundas
LE
LETA
Veselam
Ja esi apmeklējis šos divus restorānus, Covid-19 uzliemojuma dēļ iesaka sekot līdzi veselības stāvoklim
12 stundas
Ieva Ēvalde
Ekonomika
“H&M” veikali Latvijā pārtraukuši lietotā apģērba pieņemšanu. Veikalu tīkla pārstāvji skaidro situāciju
7 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Lato Lapsa: “Liedzot pieeju dokumentiem, rodas jautājumi, ko slēpj un par ko melo Levits!” 12
14 stundas
LE
LETA
Latvijā
Vīrietis Talsos nozadzis 300 litrus degvielas un piekāvis policistu ar šļūteni 2
9 stundas