Praktiski
Receptes

Burkānu un valriekstu kūka0

Foto – Anda Krauze

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.
Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LL
LETA, LA.lv
Veselam
Faktiskais ar Covid-19 inficēto skaits Latvijā varētu būt lielāks par oficiāli reģistrēto
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
Pasauli aizkustina medmāsa, kura Beirūtas sprādziena laikā izglāba trīs jaundzimušos
5 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
“Reti kura sasniedza 20 gadus, bet Rebeka tika vistālāk,” treneris pēc Kohas paziņojuma izvēlēties mīlestību velta mīļus atvadu vārdus
5 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīgā vairs nebūs bezmaksas sabiedriskā transporta nevienos svētkos šogad
2 stundas
SD
Sandra Dieziņa
Ekonomika
Postošais sprādziens Beirūtā radījis jautājumus par drošību Latvijas ostās
2 stundas