Fernando Alehandre sarunā ar “LA” uzsvēra, ka Spānijas karavīri ir gatavi stāvēt kopā ar sabiedrotajiem uz frontes līnijas un aizsargāt Latviju.
Fernando Alehandre sarunā ar “LA” uzsvēra, ka Spānijas karavīri ir gatavi stāvēt kopā ar sabiedrotajiem uz frontes līnijas un aizsargāt Latviju.
Foto – Karīna Miezāja

  2

Ko jūs sagaidāt no saviem karavīriem šeit Latvijā?

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals 136
Lasīt citas ziņas

Mēs gaidām, ka mūsu karavīri veiksmīgi iekļausies un dzīvos multinacionālā vidē. Mēs gribam pārbaudīt savas spējas un militāro tehniku citā vidē, tādēļ vedam līdzi tankus un kājnieku bruņumašīnas, kas būs ļoti noderīgas arī ziemas apstākļos. Iepriekš esam uz Latviju sūtījuši savus kolēģus, lai izpēta vides un ainavas apstākļus. Vēlamies arī, lai mūsu karavīri iesaistās komunikācijā ar vietējiem iedzīvotājiem.

Kanādieši teic, ka veidos saikni ar vietējo sabiedrību, spēlējot hokeju, un kā ar jums?

CITI ŠOBRĪD LASA

Mēs varētu pamācīt cilvēkiem uzlabot futbola iemaņas.

Jūsu valstī ir “Barcelona” un citas komandas…

Beidziet taču, kāda “Barcelona”? “Real Madrid”!

Vai Spānija nopietni uztver iespējamās Krievijas propagandas mašīnas provokācijas?

Mūsu vienību komandieri apzinās šo jautājumu, un viņi to saprot. Tomēr, lai kādas pūles pieliktu Krievija, mēs atbildēsim ar profesionālismu, un tas ir vienīgais līdzeklis, kas palīdz. Krievi var melot, cik grib, un izdomāt visu ko, bet es tomēr paļaujos uz saviem karavīriem.

Kāds ir Spānijas sabiedrības noskaņojums par spēku nosūtīšanu uz Latviju?

Valdībai ir skaidri nolūki – mēs parādām solidaritāti un saliedētību, mēs neizaicinām 5. pantu un to pildīsim, ja latvieši kādreiz sastaptos ar agresiju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.