Cepam kopā ar bērniem Ziemassvētku vecīti. Padomi fotogrāfijās 0

Daudz interesantāk taču ir uzcept nevis tradicionālos pīrāgus, bet gan… Ziemassvētku vecīti. Sajūsma virtuvē un bērna patiesa aizrautība! Gatavojot rauga mīklu pīrāgiem, jāparedz vēl puskilograms mīklas vecītim.

Reklāma
Reklāma
Spēcīga alternatīva gaļai: 6 olbaltumvielām bagāti dārzeņi, kas bagātinās jūsu uzturu un palīdzēs samazināt svaru
Kokteilis
Ūdensvīrs – orangutāns, Dvīņi – lapsa: kāds savvaļas dzīvnieks tu esi pēc zodiaka zīmes
Veselam
21. gadsimta sērga – resnās zarnas divertikuloze. Kas tas ir, kas to skar un kādos gadījumos draud arī tev?
Lasīt citas ziņas

1. Ņem pusi mīklas (250 g) un izrullē 3–4 mm biezu, veidojot bumbiera formu, lai varētu to ietilpināt cepampannā.

2. Otru mīklas daļu sadala uz pusēm un izrullē taisnstūri tā, lai nav platāks par bumbiera platāko galu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Tagad pats jautrākais – ar mammas lielajām virtuves šķērēm mīklu sagriež strēmelītēs. Sašķērēto bārdu piestiprina vecītim. Tas nekas, ka pagaidām tā spīd cauri, jo, kad izcepsies, būs kupla jo kupla.

4. Pēc tam vecītim uztaisa apaļu degunu un no atlikušās mīklas izveido cepuri ar bumbuli. Cepuri var iekrāsot ar sulu, bet pašu vecīti – ar kefīru vai olu (ja ir palikusi no pīrāgiem). Acu vietā iestiprina pa žāvētai plūmei vai rozīnei. Cep +180 °C aptuveni 20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.