Foto-Anda Krauze

Cepelīni ar maltu gaļu vai biezpienu 0

Sastāvdaļas: 1,5 kg kartupeļu,
 350 g liellopu gaļas,
 80 – 100 g speķa,
 1 sīpols,
 melnie maltie pipari,
 sāls,
 sviests.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Pusi kartupeļu nomizo un sarīvē zaļus, otru pusi izvāra ar visu mizu, notīra un arī sarīvē. Pēc tam saliek kopā, labi sajauc un pieber sāli. Vārītu vai ceptu gaļu smalki sagriež, pieliek sagrieztu, mazliet apceptu sīpolu, pildījumam pieber sāli un melnos maltos piparus. No kartupeļu masas veido garenas kotletes, piepildot tās ar sagatavoto pildījumu (tam var izmantot arī biezpienu). Kotletes uzmanīgi liek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sāls. Cepelīnus pasniedz ar sīpolu un saldā krējuma mērci vai ar kubveidā vai strēmelītēs sagrieztiem, ceptiem speķa gabaliņiem.

 

Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.