Foto – http://bajorukiemas.lt/

Cepelīns latviešu gaumē. Vienkārša un ātra receptīte 1

Rupji sarīvētus kartupeļus citās zemēs sauc par rosti, bet smalki sarīvētos – par pankūkām. Rupjajiem neliek klāt ne olu, ne miltus, un to pagatavošana nav tik laikietilpīga kā smalki rīvētiem.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Izmeklēšanas laikā ārsts pieskārās manai padusei un sastinga..” Inese Supe dalās ar pārdzīvoto, otro reizi saņemot vēža diagnozi
Šīs ceļojumu galamērķu valstis patiesībā ir pilnīgs murgs! 10 valstis, kur labāk nedoties
10 visbiežāk sastopamie nakts murgi: psiholoģe atklāj, ko zemapziņa cenšas jums pateikt un kad patiešām jāsāk uztraukties
Lasīt citas ziņas

Pildījumam sarīvē sieru, piespiež ķiplokus, pieber piparus, sāli un apceptus sīpolus. Kamēr katliņā vārās ūdens, uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno olu, sāli un miltus. Uz pārtikas plēves liek kartupeļu masu un tai pa vidu – sagatavoto pildījumu. Cepelīnu ietin plēvē un vāra verdošā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Pēc tam no katla izņem un iztin.

Ja gribas kraukšķīgu garoziņu, pirms cepšanas cepelīnu apziež ar sviestu un cep 10 minūtes +200 °C. Gatavos cepelīnus liek uz šķīvja un pasniedz ar krējumu, zaļumiem un svaigi maltiem pipariem. Kārumnieki var papildināt ar ceptām gailenītēm vai apceptu cauraudzīti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.