Foto: Valdis Semjonovs

Cepta siļķe ar pikanto biezpienu un vārītiem kartupeļiem 1

Sastāvdaļas – pēc iespējas treknāka neiztīrīta siļķe, piens, saulespuķu eļļa, saldais krējums, biezpiens, skābais krējums, kazas siers, kartupeļi, dilles, sīpolloki.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Salātiem – tomāts, kāposts, biešu sula, citrons, sāls.

Pagatavošana.

Siļķi iztīra, novelk ādu. Vienu stundu patur pienā, pēc tam cep uz lēnas uguns, pievienojot nedaudz saulespuķu eļļas. Kad siļķe gatava, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, vēl brīdi pacep, līdz izveidojas mērcīte. Kazas sieru saspaida ar dakšiņu, pievieno ar krējumu sajauktam lauku biezpienam. Kazas siers tam radīs pikantāku garšu. Siļķi liek uz šķīvja, pievieno vārītus kartupeļus, biezpiena masu, svaiga sīpola ripiņas un izdobtu tomātu, pildītu ar viegli marinētu kāpostu salātiem. Sagrieztu svaigu kāpostu pārlej ar biešu un citrona sulu, pieber mazliet sāls. Notur 8 līdz 12 stundas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.