Foto: Aija Geida

Cepti āboli ar karameli 0

Sastāvdaļas
• 12 cietu ābolu
• 50 ml karameles mērces
• 40 g sviesta
• 2 ēdamkarotes cukura
• pūdercukurs

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Āboliem uzmanīgi izņem serdi tā, lai otrs gals paliek neskarts un cepoties karamele nelīst laukā. To visvieglāk izdarīt ar speciālo serdes izņēmēju. Tad vidiņā ieliek sviesta pikuci, ielej karameļu mērci un pārkaisa cukuru. Liek cepties 200 grādos aptuveni 20 minūtes. Pasniedz, pārkaisītu ar pūdercukuru. Šim desertam labi piestāv vaniļas vai karameļu saldējums.

Karamele kopā ar sviestu cepšanas laikā ābolu padara caurspīdīgu un patīkami saldskābu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.