Foto: iamcok

Cepti kabacīši ziemai. Interesanta recepte 0

Kabacīšus var apcept parastajā pannā, cepešpannā cepeškrāsnī, bet visefektīgāk tie izskatīsies, ja tos apceps uz grilpannas, veidojot svītras. Vislabāk izmantot jaunus un nelielus kabacīšus.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas litra burkai – 2 nelieli kabacīši vai cukini, 0,5 glāzes olīveļļas, glāze ūdens, 50 ml citrona sulas vai augļu etiķa, 2–3 ķiploka daiviņas, čili pipari pēc garšas, tējkarote sāls, 1–1,5 tējkarotes cukura, aromātiskas garšvielas pēc vēlmēm – timiāns, majorāns, piparmētra u.c.

Pagatavošana.

Kabacīšus nomazgā un ar visu mizu sagriež ripiņās. Uz ripiņām uzsmērē olīveļļu. Kabacīšus apcep pannā no abām pusēm apmēram 3 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Marinādei ūdenī ielej citrona sulu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, palielos gabalos sagrieztu čili piparu, sāli, cukuru, aromātiskās garšvielas. Pielej olīveļļu. Visu samaisa un liek uz uguns vārīties. Kad uzvārās, samazina liesmu un vāra vēl pāris minūtes.

Sterilā burkā liek kabaču ripiņas, pārlej ar karstu marinādi un aizvāko burku.

Uzglabā vēsā vietā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.