Foto – Anda Krauze

Cepts asaris sviestā 0

Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Asaris, brokolis, burkāni, mini kukurūza, ziedkāposts, piens, sīpoli, ķiploķi, timiāns, rozmarīns, garšaugi, polenta (kukurūzas milti), cietais siers, olas, saldais krējums, baltvīns

Gatavošana.
Sarkanā asara fileju apcep pannā sviestā (ar ādu uz leju, lai iegūtu kraukšķīgu zivs ādu), apber ar sāli un liek krāsnī 180 grādu temperatūrā uz sešām minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšaugu polentai – uz litru piena ņem 250 g polentas, pievieno sāli, piparus, sablenderētus zaļumus. Lēni silda, lai sabiezē pakāpeniski, beigās pievieno nedaudz cietā siera. Izklāj uz paplātes, lai atdziest.
Dārzeņus sablenderē un traukā atdzesē ledus ūdenī.

Baltvīna saldējumam – apcep sīpolus, ķiplokus, uzber sāli, piparus, cep, līdz iegūst zeltainu nokrāsu, pievieno timiānu, rozmarīnu, pārlej ar baltvīnu un nedaudz reducē. Kad baltvīns reducējies pilnībā, pielej 500 ml piena, tikpat daudz saldā krējuma, sablenderē.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, tievā strūklā pārlej olu dzeltenumus ar savārīto masu un applaucē olu dzeltenumus.

Liek lēzenā traukā, ievieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.