Foto – Angorius/Shutterstock

Cepts kamambērs ar dzērveņu mērci 0

Sastāvdaļas
mazais kamambēra siera ritulis
ola
50 g rīvmaizes
40 g kviešu miltu
eļļa fritēšanai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Mērcei
300 ml dzērveņu vai brūkleņu
2 āboli
sarkanais sīpols
75 g cukura
4 ēdamkarotes ābolu etiķa
tējkarote malta ingvera
pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos. Sīpolu sakapā. Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas liek katlā un, ik pa laikam apmaisot, sutina uz nelielas uguns 20–25 minūtes, līdz āboli mīksti un dzērvenes izjūk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamambēra rituli uz pusstundu ievieto saldētavā. Olu sakuļ ar dakšiņu. Atsevišķās bļodās ieber miltus un rīvmaizi. Vispirms sieru apviļā miltos, tad olā, pēc tam rūpīgi apviļā rīvmaizē. Lai sieram būtu biezāka kārtiņa, to vēlreiz iemērc olā un no jauna apviļā rīvmaizē. Fritē 170 grādos 2–3 minūtes, līdz mīklas kārtiņa kļūst zeltaini brūna. Noliek uz virtuves papīra dvieļa nosusināt. Pasniedz siltu, pārlietu ar dzērveņu mērci.

! Garšos kopā ar dārzeņiem un zaļajiem salātiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.