Cepumi ar auzām un rozīnēm 0

Sastāvdaļas. 125 g sviesta, 150 g cukura, 120 g zemesmandeļu miltu, 140 g auzu pārslu, ¼ tējkarotes dzeramās sodas, sauja rozīņu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Nākotnes cilvēki paliks bez matiem un zaudēs četras ķermeņa daļas
Lasīt citas ziņas

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sviestu un cukuru samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Citā traukā samaisa zemesmandeļu miltus, auzas un dzeramo sodu. Sajauc visu kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno rozīnes, samaisa. Sadala gatavo masu 24 bumbiņās un izveltnē, veidojot cepumus. Cep cepeškrāsnī 10 – 12 minūtes, līdz cepumi ir brūni, atdzesē. Vēl vienkāršāks variants: 240 gramu zemesmandeļu miltu, 200 gramu sviesta, 40 gramu cukura. Visas sastāvdaļas sajauc, atstāj uz pusstundu atpūsties ledusskapī, izveido bumbiņas un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Garšo kā sviesta cepumi.

 

Konsultēja Bērzes pagasta “Lejnieku” saimniece Skaidrīte Bauze.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.