Foto – Shutterstock

Cidoniju ievārījums ar bumbieriem – zeltains gardums pie pankūkām 0

Sastāvdaļas (četras 800 g burciņas)

• 2 kg gatavu bumbieru
• 500 g cidoniju
• 400 g baltā cukura
• 800 g ievārījuma cukura
• kanēļa standziņa

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Bumbierus nomizo un sagriež gabaliņos, cidonijas – šķēlītēs. Cidonijām pieber balto cukuru un vāra 20 minūtes, tad pievieno bumbierus, kanēļa standziņu un ievārījuma cukuru, vāra 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un ievārījumu pilda tīrās burkās.

! Bumbieri kopā ar cidonijām lieliski papildina viens otru un rada patīkamu saldskābu garšu.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

Tādās pašās proporcijās var gatavot ķirbju un cidoniju ievārījumu. Vispirms katliņā mazā ūdens daudzumā cidoniju un ķirbju gabaliņus izvāra mīkstus, tad sablendē un pievieno abu veidu cukuru. Vāra aptuveni 10 minūtes un pēc tam pilda burkās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.