Kārlis Šadurskis
Kārlis Šadurskis
Foto – Zane Bitere/LETA

  4

Premjers: lai lemj nākamā Saeima

Taču Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piektdien pauda nostāju, kas ir ļoti tuva iepriekš Saeimas komisijā izskanējušam saskaņieša A. Morozova priekšlikumam: proti, šai Saeimai vairs nevajagot lemt par reformu. Lai lemj nākamā, kas sanāks pēc nepilna pusgada. IZM tikmēr lai “uzlabo savu piedāvājumu un sniedz atbildes uz deputātu jautājumiem”. Šādu premjera viedokli “Latvijas Avīzei” atstāstīja viņa preses sekretārs Andrejs Vaivars. M. Kučinskis pie šāda secinājuma nonācis gan vēlēšanu tuvuma dēļ, gan tādēļ, ka sabiedrībā neesot skaidrības par reformām. Arī premjers tagad uzskata: vispirms pilnībā jāredz jaunais mācību saturs un tad var lemt par tā ieviešanu.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Atsaukt no izskatīšanas Saeimā valdības iesniegtos likumprojektus gan M. Kučinskis neplānojot.

Tikmēr par strīdīgo likumprojektu izskatīšanu atbildīgās Saeimas komisijas priekšsēdētājs A. Adamovičs uzskata: tā kā komisijā ir panākta vienošanās par satura reformas ieviešanu, gala lēmums jāpieņem šai Saeimai. Pretējā gadījumā būs apdraudēta izglītības valodas reforma, par ko Saeima lēmumu jau pieņēmusi. Viņš pieļauj, ka tieši cerībā kavēt latviešu valodas lomas palielināšanu izglītības procesā “Saskaņas” deputāti tik aktīvi cenšas bremzēt reformas. “Latviešu valodas lomu mazākumtautību skolās reāli būs iespējams palielināt tikai tad, kad tajās ieviesīs jauno izglītības standartu,” secinājis deputāts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķīlis: Jaunais saturs skolās ir jāievieš

Roberts Ķīlis, bijušais izglītības ministrs: “Notikumi saistībā ar izglītības reformu ieviešanu man bija diezgan negaidīti, jo, tā kā ministrs Kārlis Šadurskis ir politikā ļoti pieredzējis, sagaidīju, ka viņš spēs tikt ar šo procesu galā. Kāpēc nav izdevies? Domāju, ka sakrituši vairāki faktori. Pirmkārt, diezgan liela nozīme varētu būt ministra Šadurska personībai, viņa komunikācijas stilam. Viņš nav mācējis iegūt atbalstu no sociālajiem partneriem, kuri iepriekšējo ministru laikā ieguvuši lielu ietekmi.

Otrkārt, acīmredzot pat politikā pieredzējuši ministri nespēj īstenot vairākas reformas vienlaikus. Ja tiešām grib panākt rezultātu, jāiet soli pa solim.

Treškārt, Šadurska pārstāvētā “Vienotība” šobrīd ir vāja, tāpēc citas partijas var darīt, ko grib.

Jau iepriekš esmu teicis, ka biju pret agrākām skolas gaitām un šo reformu jau reiz arī pats apturēju. Taču jaunais saturs skolās ir jāievieš. Un es domāju, ka to arī galu galā izdarīs. Kaut vai tāpēc, ka negribēs atmaksāt Eiropas miljonus.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.