Foto: Inta Vilcāne

Citronu kēkss, kas kūst mutē 0

Ne reizi vien “Praktiskā Latvieša” lappusēs ar dažādu ēdienu receptēm jau dalījusies mūsu kolēģe Inta Vilcāne, kurai piemīt izcils kulināres talants. Nesen viņa mūs atkal palutināja, uzcienājot ar gaisīgu, garšīgu un aromātisku citrona kēksu. Lūk, recepte. Kēksam nepieciešams: 150 g margarīna, 1 glāze cukura, 3 glāzes kviešu miltu, 2–3 olas, citrons (miziņa+sula), 1 glāze kefīra, pustējkarote sodas, cidoniju vai citas sukādes pēc izvēles. Margarīnu izkausē bļodā, pievieno visas mīklas sastāvdaļas. Mīklu lej formiņās un cep cepeškrāsnī 180 °C 45–60 minūtes. Gatavajiem kēksiņiem pārkaisa pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.