Citronu krēms – neparasti gards deserts 0

Sastāvdaļas – 4 citroni, 6 olu dzeltenumi, glāze pūdercukura, 0,5 glāzes sviesta, 4 tējkarotes kukurūzas cietes, šķipsniņa sāls.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Pat bandītiem ir savs goda kodekss…” Apsūdzētais Citskovskis atklāj, kādas tagad ir viņa attiecības ar Kariņu 1
FOTO. “Sēnīte” pamazām atgūst savu spozmi – noņemta gadiem krātā sūnu kārta 22
Kokteilis
Cilvēki satraukušies par Ģirta Ķestera pēkšņajām pārmaiņām: aktieris sniedz atklātu komentāru
Lasīt citas ziņas

No citroniem norīvē ēdamkaroti miziņas, izspiež 2/3 glāzes sulas.

Katliņā ar biezu apakšu kausē sviestu, pievieno pūdercukuru, cieti, sāli, citronu sulu un rīvēto miziņu, visu samaisa un karsē, līdz sāk vārīties, turpina visu vārīt kādu minūti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus, tajos ielej mazliet citrona masu no katliņa, samaisa un salej katliņā pie pārējā krēma. Samazina uguni, visu maisot vāra, līdz krēms sabiezē.

Krēmu pilda stikla burciņā, pārsedz ar plēvi un liek ledusskapī, uzglabāšanas laiks – viena nedēļa.

Krēmu var izmantot tortēm un pīrāgiem, bet tikpat labi tas ir arī gards kā atsevišķs deserts.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.