Foto – Valdis Semjonovs

Cūkgaļas pavēdere, sutināta ābolu sulā 0

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 200 g cūkgaļas pavēderes, 0,5 l dabiskas ābolu sulas, 1 ķiploks, 1 sīpols, 2 timiāna zariņi, sauja lazdu riekstu, 1 gl. olīveļļas, muskatķirbis, 1 ābols “Granny Smith”, 50 g sviesta, 50 saldā krējuma, 2 kartupeļi, sāls, zaļumi.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Cūkas pavēderi liek cepamtraukā, pārlej ar ābolu sulu, pievieno ķiploku, sīpolu, timiānu. Cepeškrāsnī 176 grādos sutina 2,5 stundas. Izņem gaļu, ābolu sulu izkāš caur sietu, vāra, līdz tā kļuvusi kausēta medus biezumā. Ar šo glazūrmērci pārlej gaļu, pārkaisa ar grauzdētiem, smalcinātiem lazdu riekstiem. Nomizotu muskatķirbi sagriež rupjos gabalos, liek katlā. Pievieno sagrieztu, no serdes atbrīvotu ābolu, timiāna lapiņas, sviestu, saldo krējumu. Sautē, līdz ķirbis izjucis, tad sablendē, masu izkāš caur sietu, pēc garšas pievieno sāli, cukuru. No nomizotiem kartupeļiem ar formas griezēju izgriež bumbiņas, vāra, līdz gatavas, liek uz salvetes apžūt. Katliņā olīveļļu uzkarsē līdz 140 grādiem, tajā cep kartupeļu bumbiņas, līdz tās kļuvušas zeltainas, pēc tam nosusina uz salvetes. Ābolu pārgriež uz pusēm, atbrīvo no serdes. Pārlej ar gatavo ābolu glazūru, liek krāsnī cepties 160 grādos 20 min. Kad tas gatavs, pārkaisa ar grauzdētiem, drupinātiem lazdu riekstiem. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja. Rotā ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.