Foto-Shutterstock

Cukurs dažādos iepakojumos neatšķiras 0

“Vārīju ievārījumu no saldētām ogām, visu darīju kā citus gadus, bet ievārījums bija šķidrāks. Esmu ievērojusi, ka, vārot ātrās zaptes, var just cukura atšķirības. Kāpēc tā? Vai tad nav vienoti standarti?” EVELĪNA LIEPIŅA SUNTAŽOS

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Eiropas Savienībā visai pārtikas ražošanai ir noteikti standarti, un tie lielākoties tiek ievēroti. Tā ir tikai šķietamība, ka veikalu plauktos atrodamais baltais cukurs ir dažāds. Visbūtiskākā atšķirība ir iepakojumiem. Latvijā pārdod Eiropā otra lielākā ražotāja “Nordic Sugar” cukuru (Baltijas un ziemeļu valstīs tas ir tirgus līderis). Lielākā daļa mūsu valstī mazumtirdzniecībā tirgotā cukura ir ražota kādā no šā uzņēmuma fabrikām. Arī lielveikalu tīklos fasētais cukurs tiek izgatavots turpat. No Lietuvas cukuru ieved nelielā daudzumā, veikalu plauktos biežāk redzams poļu cukurs.

Lielāka nozīme ievārījumu kvalitātē ir ogām. Ja tās ūdeņainas, cukura vajag vairāk, nekā norādīts receptē. Izmantojot dažādu cukuru, esmu secinājusi: to kvalitāte ir ļoti līdzīga. Laboratorijas pētījumi būtu precīzi, bet tie ir ļoti dārgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.