Foto-Shutterstock

Cukurs dažādos iepakojumos neatšķiras 0

“Vārīju ievārījumu no saldētām ogām, visu darīju kā citus gadus, bet ievārījums bija šķidrāks. Esmu ievērojusi, ka, vārot ātrās zaptes, var just cukura atšķirības. Kāpēc tā? Vai tad nav vienoti standarti?” EVELĪNA LIEPIŅA SUNTAŽOS

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Eiropas Savienībā visai pārtikas ražošanai ir noteikti standarti, un tie lielākoties tiek ievēroti. Tā ir tikai šķietamība, ka veikalu plauktos atrodamais baltais cukurs ir dažāds. Visbūtiskākā atšķirība ir iepakojumiem. Latvijā pārdod Eiropā otra lielākā ražotāja “Nordic Sugar” cukuru (Baltijas un ziemeļu valstīs tas ir tirgus līderis). Lielākā daļa mūsu valstī mazumtirdzniecībā tirgotā cukura ir ražota kādā no šā uzņēmuma fabrikām. Arī lielveikalu tīklos fasētais cukurs tiek izgatavots turpat. No Lietuvas cukuru ieved nelielā daudzumā, veikalu plauktos biežāk redzams poļu cukurs.

Lielāka nozīme ievārījumu kvalitātē ir ogām. Ja tās ūdeņainas, cukura vajag vairāk, nekā norādīts receptē. Izmantojot dažādu cukuru, esmu secinājusi: to kvalitāte ir ļoti līdzīga. Laboratorijas pētījumi būtu precīzi, bet tie ir ļoti dārgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.