Foto-Shutterstock

Cukurs dažādos iepakojumos neatšķiras 0

“Vārīju ievārījumu no saldētām ogām, visu darīju kā citus gadus, bet ievārījums bija šķidrāks. Esmu ievērojusi, ka, vārot ātrās zaptes, var just cukura atšķirības. Kāpēc tā? Vai tad nav vienoti standarti?” EVELĪNA LIEPIŅA SUNTAŽOS

Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina
Kokteilis
Astrologi atklāj katras zodiaka zīmes lāstu, no kura aizbēgt ir teju neiespējami
“Nav skaidrs, kas viņu varēs apturēt!” Kasparovs brīdina Rietumus par Putina jaunā kara plāniem 6
Lasīt citas ziņas

Eiropas Savienībā visai pārtikas ražošanai ir noteikti standarti, un tie lielākoties tiek ievēroti. Tā ir tikai šķietamība, ka veikalu plauktos atrodamais baltais cukurs ir dažāds. Visbūtiskākā atšķirība ir iepakojumiem. Latvijā pārdod Eiropā otra lielākā ražotāja “Nordic Sugar” cukuru (Baltijas un ziemeļu valstīs tas ir tirgus līderis). Lielākā daļa mūsu valstī mazumtirdzniecībā tirgotā cukura ir ražota kādā no šā uzņēmuma fabrikām. Arī lielveikalu tīklos fasētais cukurs tiek izgatavots turpat. No Lietuvas cukuru ieved nelielā daudzumā, veikalu plauktos biežāk redzams poļu cukurs.

Lielāka nozīme ievārījumu kvalitātē ir ogām. Ja tās ūdeņainas, cukura vajag vairāk, nekā norādīts receptē. Izmantojot dažādu cukuru, esmu secinājusi: to kvalitāte ir ļoti līdzīga. Laboratorijas pētījumi būtu precīzi, bet tie ir ļoti dārgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.