Foto-Aija Geida

Dārzeņu kotletes 0

Kotletēm: 1 kg kartupeļu, 1 burkāns, 200 g svaigā siera, 50 – 100 ml saldā krējuma, zaļumi (dilles, mazliet pētersīļu), melnie pipari, kurkuma.

Reklāma
Reklāma

Mērcei:

• 150 g Indijas riekstu,

• 2 cm svaiga ingvera,

• 50 g kinzas vai svaigu pētersīļu,

• ¼ tējkarotes citrona sulas,

• 1 tējkarote sāls,

• 100 ml ūdens.

 

Kā gatavot?

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus novāra, notīra mizu un rūpīgi saspaida. Burkānus sarīvē, svaigo sieru smalki sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, apcep burkānus un svaigo sieru aptuveni 10 minūtes. Cepšanas laikā pievieno kurkumu, sāli un saldo krējumu. Beigās pieliek sakapātas dilles un pētersīļus. Ar mitrām rokām veido ieapaļas formas kotletīti. Ja nelīp kopā, pievieno nedaudz miltu. Uz galda izkaisa miltus, izklāj kartupeļu biezeni, līdz pusei saliek pildījumu un pārklāj biezeni. Smuki saviļā miltos un cep uz pannas. Var arī cept cepeškrāsnī 30 min +180 grādos. Mērcei visas sastāvdaļas sablendē. Iznāk neparastas kotletes ar pikantu mērcīti – viegls vasaras ēdiens karstajām dienām.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.