Foto-say7.info

Debešķīgs deserts ar biskvītu, zemenēm un saldo krējumu 0

Fantastisks deserts! Maigs biskvīts, aromātisks krēms, zemenes! Mmmm…

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Krējuma liķieri var arī nepievienot receptei, bet ar to sanāk daudz gardāks deserts. Zemeņu vietā var izmantot jebkurus augļus (persiki, mango utt.). No dotā daudzuma sanāk 5–6 porcijas.

Sastāvdaļas biskvītam – ola, 50 g cukura, 0,5 tējkarotes cepamā pulvera, 50 g miltu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas krēmam – 150 ml saldā krējuma (35%), 100 g maskarpones siera, 50 g cukura, 50 ml krējuma liķiera. Tāpat vajadzēs 200–250 g zemeņu.

Pagatavošana.

Vispirms gatavo biskvītu. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno cepamo pulveri un miltus, visu kārtīgi samaisa.

Formu iesmērē ar eļļu un ielej iekšā sagatavoto mīklu. Liek 180 grādus karstā cepeškrāsnī un cep 7–10 minūtes. Gatavu atdzesē.

Atdzisušo biskvītu sagriež mazos gabaliņos.

Gatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Tiklīdz krējums sāk biezēt, kulšanu pārtrauc.

Pievieno maskarpones sieru, visu kārtīgi samaisa.

Ielej krējuma liķieri un uzmanīgi samaisa.

Zemenes sagriež mazos gabaliņos.

Deserta trauciņos apakšā liek kārtiņu ar krēmu, virsū uzber biskvīta gabaliņus. Virsū uzliek atkal krēmu un pārkaisa ar zemenēm.

Uz zemenēm liek nedaudz krēma, virsū biskvīta gabaliņus un atkal krēma kārtiņu.

Desertu var pasniegt uzreiz, bet var arī to atdzesēt ledusskapī.

Pasniedzot rotā ar zemenēm un piparmētras lapiņu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.