Diedzēti ķiploki. Laba ideja, pavasari gaidot! 0

Kā diedzēt ķiploku sēklas? DACE RĪGĀ

Dīgstu audzētavas “Vecapēni” vadītājs Mārtiņš Kaugars atgādina, ka diedzējumiem var izmantot tikai šim nolūkam paredzētās vai arī bioloģiskās sēklas.

Reklāma
Reklāma
Eksperts nosauc 5 ļoti uzticamas automašīnas: tās kalpos līdz pat pensijai
Traģēdija bērnu nometnē: 15 gadus vecs zēns gājis bojā, pildot vadītāja doto uzdevumu
Viedoklis
Linda Tunte: “Prāta Vētra” koncerta laikā slēgs Lielupi – ārprāts, ārprāts, vai tiešām viņiem žēl? 80
Lasīt citas ziņas

Ķiploku sēklas ir līdzīgas sīpolu sēklām, tikai nedaudz mazākas. Dīgsti ir ļoti dekoratīvi (zaļi diedziņi ar melnu sēkliņu galā), tie papildina uzkodas un jebkuru citu ēdienu.

Zaļumiem piemīt īpatnējā ķiploku smarža, bet ne garša, tātad nav jābaidās ēst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēklas iepriekš mērcē 8–12 stundas, lai paātrinātu dīgšanas procesu, un ieber burkā, šķīvī vai speciālā traukā.

Diedzējumu nevajadzētu atstāt pārāk siltā vietā, jo sēklas ātri izžūs, un arī pārāk vēsa vieta nav vēlama. Optimāla ir +18…+22 °C temperatūra.

Lai sēklas nesasmaktu un vienmērīgs mitrumu, tās 2–3 reizes dienā jānoskalo. To dara šādi: ielej traukā tīru ūdeni, paskalina un nolej. Diedzējumus var ēst pēc 10–14 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.