Diedzēti ķiploki. Laba ideja, pavasari gaidot! 0

Kā diedzēt ķiploku sēklas? DACE RĪGĀ

Dīgstu audzētavas “Vecapēni” vadītājs Mārtiņš Kaugars atgādina, ka diedzējumiem var izmantot tikai šim nolūkam paredzētās vai arī bioloģiskās sēklas.

Reklāma
Reklāma
Uzzini, kura suņu šķirne atbilst tavam dzimšanas datumam – rezultāts pārsteidz daudzus
“Pat bandītiem ir savs goda kodekss…” Apsūdzētais Citskovskis atklāj, kādas tagad ir viņa attiecības ar Kariņu 1
Kokteilis
Kāpēc vīrieši krāpj: 5 iemesli, par kuriem paši vīrieši parasti atsakās runāt
Lasīt citas ziņas

Ķiploku sēklas ir līdzīgas sīpolu sēklām, tikai nedaudz mazākas. Dīgsti ir ļoti dekoratīvi (zaļi diedziņi ar melnu sēkliņu galā), tie papildina uzkodas un jebkuru citu ēdienu.

Zaļumiem piemīt īpatnējā ķiploku smarža, bet ne garša, tātad nav jābaidās ēst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēklas iepriekš mērcē 8–12 stundas, lai paātrinātu dīgšanas procesu, un ieber burkā, šķīvī vai speciālā traukā.

Diedzējumu nevajadzētu atstāt pārāk siltā vietā, jo sēklas ātri izžūs, un arī pārāk vēsa vieta nav vēlama. Optimāla ir +18…+22 °C temperatūra.

Lai sēklas nesasmaktu un vienmērīgs mitrumu, tās 2–3 reizes dienā jānoskalo. To dara šādi: ielej traukā tīru ūdeni, paskalina un nolej. Diedzējumus var ēst pēc 10–14 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.