Diētiskā bumba ar C vitamīna “bumbu” – puravu 1

“Ko var pagatavot no puraviem? Lasīju, ka tie ir vieni no retajiem dārzeņiem, kas pavasarī satur daudz C vitamīna.
” Ārija K. Siguldā

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Puravi pieder liliju dzimtai. Tie ir no sīpolaugu saimes, bet ar maigāku garšu, ko tiem piešķir sērs un specifiskās ēteriskās eļļas. Uzturā var izmantot balto, garo stublāju un arī zaļās lapas, kurās daudz minerālvielu – nātrija, kālija, kalcija, dzelzs, fosfora, sēra, dažādu fermentu, kā arī B1, B2, PP un C vitamīnu. Noteikts, ka 100 grami puravu satur 30 gramus C vitamīna, kas šajā augā saglabājas arī ziemā.

Puravi ne tikai piešķir ēdienam savdabīgu garšu, bet arī stiprina imunitāti, nomierina nervu sistēmu, tāpēc ieteicami lielas garīgas slodzes gadījumos. Tos vēlams iekļaut uzturā, ja cieš no reimatisma, ir aknu un žultsakmeņu slimības.

CITI ŠOBRĪD LASA

Puravus ļoti bieži izmanto kā pamatsastāvu daudzās diētās, piemēram, vārot diētisko zupu.

Sastāvdaļas:

450 g puravu, 200 g ziedkāpostu, 200 g burkānu, 200 g kartupeļu, 200 g selerijas sakņu, 1 salātu galviņu, 2 vārītas olas, sauju smalki sagrieztu pētersīļu.

Kā gatavot?

Dārzeņus, izņemot ziedkāpostu, sagriež, uzlej ūdeni un uz lēnas uguns vāra 40 minūtes. Tad pievieno ziedkāpostu un vāra vēl 15 minūtes. Pasniedzot zupai pārkaisa pētersīļus un sakapātas olas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.