Foto. pexels.com/Ambika

Dietologa ļaunākais murgs – Mārtiņa Sirmā recepte kartupeļu biezputrai 0

Kad vienkārši kartupeļi pārtop par kulināru šedevru, tur noteikti ir klāt šefpavāra Mārtiņa Sirmā roka. TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” viņš atklāj, kāda ir viņa īpašā, treknā un mutē kūstošā kartupeļu biezputra – īsts komforta ēdiens, kur sviests un saldais krējums nav tikai piedeva, bet galvenā zvaigzne.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
Šanhajas samits: Putins atklāj jaunu versiju par to, kas patiesībā izprovocēja Krievijas iebrukumu Ukrainā
Veselam
Pusdienās ēdi ķiplokus, bet tūlīt jāskrien uz tikšanos? 6 pārtikas produkti, kas ātri palīdzēs atsvaidzināt mutes aromātu
Lasīt citas ziņas

Nepieciešams:
• Kartupeļi;
• Sviests;
• Saldais krējums;
• Baltie pipari;
• Sāls;
• Muskatrieksts.

Pagatavošana:
Kartupeļus novāra un saspaida. Pievieno svaigi maltus baltos piparus un rīvētu muskatriekstu – abas garšvielas aptuveni vienādās daļās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļiem pievieno saldo krējumu un sviestu. Sirmais akcentē: “Īstā kartupeļu biezputrā sviests ir tikpat grami, cik kartupeļu!”

Visu aktīvi samaisa viendabīgā masā. Pievieno sāli – nedaudz vairāk nekā liekas.
Precīzāku biezputras gatavošanas gaitu skaties video!

VIDEO:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.