Publicitātes foto

Diļļu mīklā ceptas reņģes 0

Sastāvdaļas
• svaigas reņģes
• diļļu kāti
• dilles
• milti
• olas
• eļļa
• pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
“Satraucošas ziņas, drīz tas sāks ietekmēt arī Latviju…” Sārts publicē potenciālo “darbības plānu”
“Vīruss izplatās kā ugunsgrēks!” Britos pieaug bailes par savu veselību
Kokteilis
Dažas no zīmēm sagaida burtiski kosmisks sprādziens it visā. Horoskops nedēļai
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Reņģes nomazgā, nogriež galvu un izņem iekšas. Diļļu kātus sagriež aptuveni 10 cm garos gabalos un sadauza, lai izdalītos sula. Tad apber ar sāli un nedaudz saspaida ar rokām. Traukā liek iztīrītās reņģes, diļļu kātus, nedaudz smalki sagrieztu diļļu un atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties, traukam pārklājot pārtikas plēvi vai foliju. Kamēr reņģēs ievelkas diļļu aromāts, gatavo mīklu. Bļodā iesit četras olas, pievieno sasmalcinātas dilles, sāli, miltus un svaigi maltus piparus. Sajauc ar ūdeni vai gaišo alu tā, lai izveidotos krējuma konsistencei līdzīga mīkla. Pannā uzkarsē eļļu un cep mīklā izmērcētās reņģītes. Cep minūti no vienas puses un minūti no otras, līdz veidojas zeltaina garoziņa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.