Trusis un jūras cūciņa.
Trusis un jūras cūciņa.
Foto – Dainis Bušmanis

Grūsnība jūrascūciņām ilgst divus mēnešus, katrā metienā biežāk piedzimst viens vai divi, retāk – 4 līdz 6 mazulīši. Pasaulē tie ierodas pilnībā attīstīti. Acis ir vaļā, tūdaļ spēj skriet un vienlaikus ar mātes pienu drīz sāk ēst sienu un dārzeņus. 0

Šepsis ir jau tētis vienai mazai, spalvainai jūrascūciņu meitenītei, kura šobrīd dzīvo Madonas pusē. Arī viņas mamma ir ar spalvu. Čabatiņam pagaidām bērnu nav.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Siens ir gan truša, gan jūrascūciņas pamatbarība. Tam vienmēr ir jābūt būrī. Abas radībiņas sienu ne tikai ēd, bet reizēm tajā arī ierokas un saldi guļ. Gan trusim, gan jūrascūciņai garšo arī dārzeņi un augļi. No dārzeņiem labprāt našķojas ar burkāniem, kāpostiem un vārītiem kartupeļiem. Kā našķi var dot kaltētu maizi un kaltētus banānus. Svaigus banānus un maizi dot nevajag, jo svaigi produkti var aizsprostot zarnu traktu, stāsta Undīne.

Angoras truša pūkainais kažoks ik pa laikam jāplūc vai jāķemmē. Plūkšana dzīvniekam rada nepatīkamas sajūtas, tāpēc Undīne trusi ķemmē. Tā pamazām var savākt materiālu siltām zeķēm vai cimdiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.