Ieva Holma
Ieva Holma
Foto – Timurs Subhankulovs

– Šobrīd aktuāls jautājums – Okupācijas muzeja piebūve, tā sauktais Nākotnes nams. Rīgas būvvalde uz astoņiem mēnešiem apturējusi jautājumu par būvatļaujas izsniegšanu. Vai tam varētu būt politiski iemesli vai arī drīzāk kādas biznesa intereses? 21

– Grūti saprast šo lēmumu, jo projekts iepriekš ir apspriests, saskaņots un diskusija it kā noslēgusies un rudenī būtu jāsākas būvdarbiem, bet tagad tas tiek nobremzēts. Protams, rodas aizdomas par kādām politiskajām interesēm. Zināms, ka līdz šim aktīvākie Okupācijas muzeja pretinieki ir bijusi arhitektu grupa ar Zaigu Gaili priekšgalā. Iespējams, viņiem ir izdevies rast dzirdīgas ausis Rīgas domē. Lai kādi būtu iemesli, satraucoši, ka sabiedriski nozīmīgu būvju tapšanu var bremzēt tik vienkārši – ar pašvaldības iestādes juridiskiem lēmumiem. Būtu nepieciešama kāda alternatīva organizācija, kurai būtu tiesības pārskatīt pašvaldības būvvaldes lēmumu, ja ir aizdomas, ka tie ir nepamatoti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Lasīt citas ziņas

– Vai jūsu frakcijai ir iespēja uzdot jautājumus būvvaldei, lai noskaidrotu situāciju?

– Mēs iepriekš bijām uz frakciju uzaicinājuši Rīgas domes Attīstības departamenta pārstāvjus un runājām par Okupācijas muzeju – toreiz nekādas domstarpības neradās. Tāpēc tagad pieņemtais lēmums nav saprotams. Ja nekas nemainīsies, acīmredzot jautājumu būs nepieciešams risināt plašāk, iesaistot arī Saeimu un ministrijas.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Vai jūtat kādu atšķirību starp valdošās koalīcijas deputātiem, kas pārstāv “Saskaņu”, un Amerika partiju, vai arī viņi vienmēr ir vienoti?

– “Saskaņa” nevarētu būt pie varas Rīgā, ja tai nebūtu satelītpartijas. Tai vienkārši pietrūktu balsu. Iepriekš bija Latvijas pirmā partija/”LC”, tagad “Gods kalpot Rīgai”. Tā ir savstarpēji izdevīga sadarbība, taču domāju, ka var pienākt brīdis, kad “GKR” deputātiem var rasties sirdsapziņas pārmetumi un neērtības sajūta. Zināma neveiklība jau parādījās pēc Krievijas agresijas Ukrainā, un “Saskaņa” uzskatīja, ka tas nav iemesls, lai pārtrauktu attiecības ar Putina partiju “Vienotā Krievija”. Ja notiks vēl kāda pietuvošanās “sarkanajām līnijām”, iespējams, ka šī plaisa kļūs redzamāka.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.