Foto – Aija Geida

Dižbrūkleņu mērcīte – ideāla kopā ar apceptu mocarellas sieru 0

Sastāvdaļas

• 300 g dižbrūkleņu

• 60 ml sarkanvīna

• 50 g brūnā cukura

• 30 ml apelsīna sulas

• 2 rozmarīna zariņi

• ķiploka daiviņa

Pagatavošana.

Katliņā ielej sarkanvīnu, pievieno dižbrūklenes, rozmarīna zariņus un aptuveni 10 minūtes sutina uz nelielas uguns, līdz ogas mīkstas. Pieber cukuru, smalki sasmalcinātu ķiploku un vēl aptuveni 10 minūtes sutina, līdz masa sāk sabiezēt. Beigās pielej apelsīna sulu un izņem rozmarīna zariņus. Pasniedz pie gaļas ēdieniem. Mērci var nedēļu glabāt ledusskapī. Ķiploka vietā var likt vienu sarkano sīpolu – tad mērce ir mazliet citāda.

Reklāma
Reklāma
Ārsti brīdina: iecienītos un par veselīgiem uzskatītos produktos ir viela, kas var veicināt resnās zarnas vēzi. Kuri tie ir?
“Ne pirksts nav pakustināts.” Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanai vāc līdzekļus, bet sabiedrība to vērtē ļoti pretrunīgi
Izcēlies plašs skandāls Covid-19 vakcīnu dēļ – izmeklēšanā atklāta satraucoša patiesība. Ko noklusēja amatpersonas?
Lasīt citas ziņas

Labi garšo ar ceptu mocarellas sieru – šķēlītes apviļā olā, rīvmaizē un cep uz mazas uguns zeltaini brūnas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.