Foto-Baiba Buceniece

Dižonas karbonāde ar salātiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem 0

Sastāvdaļas: cūkgaļas karbonāde ar ribu, kartupeļi, augu eļļa, Dižonas (vai angļu) sinepes, garšvielas, ķiploki. Salātiem: salātu lapas, redīsi, tomāti, gurķi. Mērcei: skābs krējums, dilles, sīpolloki, pipari, sāls.

 

Kā gatavot?

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija 90
Apstiprināts galējais prāmja “Estonia” katastrofas cēlonis. Tas ir negaidīts 24
Lasīt citas ziņas

Karbonādi sagriež šķēlēs, notīra kauliņu. Pārkaisa ar sāli, pipariem, apziež ar Dižonas (vai angļu) sinepēm. No abām pusēm apcep uz grila vai grila pannā, pēc tam liek uz 15 minūtēm 180 grādos cepeškrāsnī. Nomizotus kartupeļus sagriež daiviņās, izvāra. Apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un kopā ar karbonādi cepeškrāsnī apcep brūnus. Salātiem sagriež salātu lapas, redīsus, tomātus, gurķus. Mērci pagatavo, sakuļot skābo krējumu ar dillēm un lociņiem, kam pievieno nedaudz sāls un piparus. Ceļot galdā, šķīvī ieliek krāsnī ceptu ķiploku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.