LETA

Dzeltenie tupeņi vērtīgāki 1

Kāpēc dzeltenos kartupeļus uzskata par vislabākajiem? GINTA PRIEKULES NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Turiet ciet savu muti!” Veidemane, satraucoties par Maestro, iekuļas publiskā strīdā
Bijušais diplomāts: Savulaik līdzīgu kļūdu pieļāva Raimonds Pauls. Tautā mīlētais komponists nespēja pretoties lielas naudas vilinājumam 91
“Beidzot arī Latvijā tas ir noticis! Nē, garšo pēc plastmasas!” Vietējie gardēži pretrunīgi vērtē revolūciju veikalu plauktos
Lasīt citas ziņas

Kartupeļu selekcionāre, lauksaimniecības doktore Ilze Skrabule akcentē, ka dzeltenie kartupeļi, tāpat kā jebkuri citi krāsainie tupeņi, tik tiešām ir vērtīgāki par baltajiem, jo satur bioloģiski aktīvas vielas (krāsvielas) – karotinoīdus un antocianīnus. Šīs bioloģiski aktīvās vielas cilvēka organismā darbojas kā antioksidanti un vitamīni, aizkavējot šūnu novecošanu. Turklāt kartupeļi pilnīgi nemaz nesatur holesterīnu, kas nogulsnējas uz asinsvadu sieniņām. Tādējādi, ēdot krāsainus kartupeļus, iespējams ilgāk saglabāt jaunību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.