Foto no LA arhīva

Dzelteno tomātu un melones aukstā zupa ar kokospienu 0

Mīlestības ābols – tā tomātu mēdz dēvēt Francijā. Īsts vasaras vidus kārums. Vilina ar krāsu un sulīgumu. Šefpavāre Ineta Grēniņa to nosauc par universālu produktu, jo tomātam piestāv ļoti daudzas garšas. Vairāk tomātu ēdienu recepšu – žurnāla “36,6” jūlija numurā!

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Karma sāpīgi skars 6 zodiaka zīmes jau novembrī. Nāksies atzīt savas kļūdas!
Mājas
Īsti mikrobu perēkļi! 8 priekšmeti, kurus lielākā daļa mazgā pārāk reti
“Pēkšņi viņa pārstāja runāt, nereaģēja uz savu vārdu, neņēma rokās priekšmetus…” Piecgadīgajai Katrīnai no Allažiem nepieciešama palīdzība
Lasīt citas ziņas

Dzelteno tomātu un melones aukstā zupa ar kokospienu

(4 porcijas)

* 2 mazas melones

* 4 vidēji vai 2 lieli dzelteni tomāti, labāk miltaini

* laims

* 2 vidēji lauka gurķi

* 2 seleriju kāti

* bundžiņa kokospiena

* pustējkarote rīvēta ingvera

* tējkarote sojas mērces

* 1–2 daiviņas ķiploka

CITI ŠOBRĪD LASA

* pusīte čili pāksts (tās vietā der arī daži pilieni Tabasco mērces)

* pustējkarote sakapātu koriandra zaļumu

 Pagatavošana

Tomātus noblanšē, noņem mizu. Melones pārgriež un izdobj mīkstumu.

Tomātus, melones gabalus, nomizotus gurķus, selerijas, ķiplokus un čili liek traukā. Piespiež laima sulu, pievieno ingveru un koriandru. Pielej sojas mērci, tā labi savienos stiprās garšas. Visu sablendē. Biezenim jābūt ar saldskābu asu garšu.

Kādu puskrūzi no masas nolej lēzenā traukā, plānā kārtiņā, un ieliek saldētavā. Kad sasals, būs kas līdzīgs granitai, saldējuma paveidam.

Pārējai masai pielej kokospienu un rūpīgi samaisa.

Krēmzupu lej izgrebtajās meloņu pusītēs. Izņem no saldētavas sasalušo masu, sadrupina gabaliņos un pārkaisa zupai.

Svētku reizē šādu neparastu veldzējumu var pasniegt ar garnelēm. Vispirms sakarsētā eļļā apcepina sīpolu un ķiploku, tad pieber garneles un visu ātri apcep. Visam uzspiež laima sulu un pārkaisa koriandra zaļumus.

36,6 °C konsultante INETA GRĒNIŅA, restorāna Ave Luna šefpavāre

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.