Foto – Matīss Markovskis

Dzērveņu virtulis ar tecinātu skābo krējumu un apelsīnu. Neparasts saldējums! 0

Sastāvdaļas
• 150 g skābā krējuma
• 50 g cukura

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Marinētam apelsīnam
• 4 piparmētru lapiņas
• apelsīns (skaistāk, ja sarkanās šķirnes)
• 100 g baltvīna
• 100 g cukura

Ananasu saldējumam
• 200 g konservēta ananasu biezeņa
• 100 g cukura
• 100 g saldā krējuma

CITI ŠOBRĪD LASA

Virtuļiem
• 2 glāzes miltu
• ēdamkarote cukura
• puse ēdamkarotes sviesta
• ola
• 2 glāzes piena
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• eļļa virtuļu vārīšanai
• 2 ēdamkarotes dzērveņu pulvera

Pagatavošana.
Uzvāra marinādi apelsīnam: 100 g ūdens, 100 g cukura un 100 g baltvīna. Apelsīnu noblanšē trīs reizes, tad pārgriež uz pusēm un liek karstā, tikko uzvārītā marinādē. Notur 12 stundas.
Skābo krējumu samaisa ar 50 g cukura un atstāj sietā līdz rītam, lai notek liekais šķidrums.

Gatavo saldējumu. Ananasu biezeni, saldo krējumu un cukuru sajauc kopā un liek saldējuma mašīnā vai arī saldētavā un ik pa pusstundai apmaisa, kamēr izveidojas saldējuma konsistence.

Virtulim visas sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā, ļauj 40 minūtes uzrūgt, tad veido bumbiņas un vāra lielā eļļas daudzumā, kas sakarsēta līdz aptuveni 160 °C, cep aptuveni četras minūtes. Tad liek uz salvetēm, lai uzsūcas eļļa, un tūlīt apviļā dzērveņu pulverī.

Pasniedz: saldējuma bumbiņu, virtuli, tecināto krējumu un marinētā apelsīna šķēli.
Saldējumu var pagatavot no svaiga, sablendēta ananasa. Tāpat der konservēti persiki un jebkuras saldētas ogas, kam pievieno cukuru un saldo krējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.