Valters Ščerbinskis
Valters Ščerbinskis
Foto – Karīna Miezāja

– Vai lietuviešiem viņu lielā enciklopēdija bija vienīgais, ar ko šī redakcija nodarbojās? 6


– Viņu izdevniecība izdod ļoti daudzas enciklopēdiska rakstura grāmatas. Skaidrs, ja tiek ražota pilnvērtīga enciklopēdija, tad rodas iespējas dažādiem blakus produktiem. Ja ir bāze, metodika, rodas iemaņas. Taču tas ir ļoti darbietilpīgs process. Divdesmit sējumu, pa divi gadā, tad var parēķināt, cik laika tas prasīja. Un, ja zina, ka pie tā strādāja 60 valsts algoti cilvēki, var izkalkulēt, kādas bija izmaksas Lietuvā visam procesam.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

– Vai lietuviešu kolēģi neskatījās uz jums ar zināmu nožēlu, varbūt skaudību?

– Varbūt viņi nodomāja: šis nabaga cilvēks vēl nezina, ko tas viss nozīmē. Tomēr mums bija ilgas, racionālas sarunas, jo gribam no viņiem mācīties un izvairīties no viņu kļūdām. Es biju arī Igaunijā. Arī tur enciklopēdijas izdošana ir pēdējā stadijā. Tur ir citādi, jo enciklopēdiju izdod privāta izdevniecība. Tas ir pilnīgi komerciāls pasākums ar savu specifiku. Faktiski šie divi braucieni man ļāva izdarīt ļoti skaidrus secinājumus, no kā mums vajadzētu izvairīties. Gan igauņi, gan lietuvieši, uzņēmušies enciklopēdijas izdošanas nastu, to nes ar ļoti lielām grūtībām. Igauņi jau pārgājuši uz virtuālo vidi, lietuvieši tūlīt to darīs.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.