Foto-Shutterstock

Fantastiski garšīgi! Gaisīgais un maigais dzērveņu uzputenis 5

Šis ir fantastiski gaisīgs uzputenis. Galvenais – to kārtīgi sakult, tad tas priecēs ar savu maigo garšu.

Reklāma
Reklāma
Siliņa gatava lauzt izdienas pensiju veco kārtību: “Nevaram atļauties, ka prokurors 50 gados pamet darbu”
Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 200 g dzērveņu, 200 g cukura, 4 ēdamkarotes mannas.

Pagatavošana

Dzērvenes nomazgā, nospiež sulu ar stampiņu. Sula nebūs vajadzīga.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz ogu miziņām uzlej 450 ml ūdens un vāra 10 minūtes.

Visu nokāš, lai paliek tīra sula katliņā.

Uzvārītajā šķidrumā pieber cukuru un visu vēlreiz uzvāra.

Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pieber klāt mannu. Visu vāra 10–15 minūtes.

Masu atdzesē un kārtīgi sakuļ ar mikseri, lai veidojas gaisīgas putas.

Gatavo uzputeni salej porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.

Pasniedz ar aukstu pienu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.